Trustbuddy

  • Trustbuddy
  • Lånebelopp: 2500-10000kr
  • Ränta: 2%
  • Återbetalningstid: 30dgr
  • Lån trots betalningsanmärkning: Nej
  • Ansök

Trustbuddy kan i det närmaste sägas vara en marknadsplats för mikrolån. Privatpersoner som vill ha en högre avkastning än den banken kan ge sätter in pengar och dessa pengar lånas sedan ut till låntagare som har behov av snabba pengar. Genom denna fiffiga affärsidé har Trustbuddy möjlighet att låna ut pengar till en ränta så låg som 2%.

Räntan på 2% betalar du dessutom enbart om du inte betalar tillbaka lånet inom 14 dagar (pengarna ska vara Trustbuddy tillhanda inom den tiden). Betalar du tillbaka lånet inom 14 dagar betalar du ingen ränta och heller inga avgifter. De administrationsavgifter som många andra långivare inom mikrolån är snabba med att ta ut har Trustbuddy avskaffat helt.

Trustbuddy lån i fyra enkla steg

Steg 1 i ansökningsprocessen på Trustbuddy är att ange hur mycket du vill låna. Du kan låna mellan 2500-10 000 kr. Mellan 2500-5000 kr kan du ange lånebeloppet i intervaller om 500 kr. För belopp som överstiger 5000 kr anger du beloppet i hela tusenlappar.

Steg 2 är att plocka fram mobiltelefonen och se till att du har tillgång till BankID och din internetbank. I det här steget kan du också se över ditt lån.

Steg 3 är att fylla i personuppgifter och bankuppgifter samt läsa och godkänna lånevillkoren. Det är ett förhållandevis kort formulär som bara tar någon minut att fylla i.

I Steg 4 ska du verifiera ditt konto och sedan signera låneavtalet elektroniskt.

För kreditkontrollen använder sig Trustbuddy inte av Upplysningscentralen (UC), utan av Creditsafe. Det innebär en fördel för dig som helst inte vill ha så många upplysningar registrerade hos UC. De allmänna villkoren för att kunna bli beviljad ett lån hos Trustbuddy är okomplicerade. Förutom att du ska bli godkänd i kreditkontrollen gäller att du ska vara minst 20 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige, ha ett mobilabonnemang i eget namn samt ha tillgång till e-legitimation.