Monetti

  • Monetti
  • Lånebelopp: 1000-20.000
  • Ränta:
  • Återbetalningstid: 1-12mån
  • Lån trots betalningsanmärkning: Nej
  • Ansök

Monetti är en av de absolut äldsta aktörerna inom snabblån/smslån i Sverige. Monetti startades faktiskt redan 2006, då konceptet snabblån var något helt nytt inte bara i Sverige utan även i större delar av Europa. Monetti är ett norskt bolag och verksamheten i Sverige bedrivs genom en filial.

Låna upp till 20 000 kr i 12 månader

Monetti började med att erbjuda klassiska smslån på mycket små belopp. Efterhand breddade man sedan låneutbudet till att omfatta kvartalslån och numera kan du låna upp till 20 000 kr med en låneperiod på upp till 12 månader.

För de riktigt små lånen (upp till 3000 kr) är låneperioden alltid exakt en månad. 30 dagar efter att utbetalningen har landat på ditt konto måste alltså återbetalningen vara Monetti tillhanda. För lån på större belopp än så blir flexibiliteten lite större. För ett lån på exempelvis 10 000 kr kan du välja en återbetalningstid på mellan 2-6 månader. Administrationsavgiften är densamma för alla lånebelopp och alla låneperioder, men den totala kostnaden för aviavgifter ökar för varje extra månad, detta eftersom Monetti tar ut en månatlig aviavgift.

Enkelt att ansöka

Det är föredömligt enkelt att ansöka om ett lån hos Monetti. Vad du behöver göra är egentligen bara att bestämma hur ditt lån ska se ut (belopp samt låneperiod) samt ange personnummer och mobilnummer. Monettis handläggare behöver inte fler uppgifter än så för att kunna ta en kreditupplysning i syfte att göra en kreditkontroll. Som ny kund behöver du legitimera dig (görs enklast via BankID/e-legitimation), men i övrigt behöver du, när du har skickat in din ansökan, inte göra annat än att först invänta besked och sedan invänta din utbetalning.

Utmärkt kundservice

Det är inte alla aktörer inom snabblån som satsar särskilt mycket på kundservice, men Monetti står ut från mängden. Öppettiderna är minst sagt generösa både vardagar och helger. Måndag-fredag håller kundtjänst öppet mellan kl. 09-20. På helgerna är öppettiderna kl. 12-17 både lördag och söndag.